Vogelfotografie Reis Scharrelaar

Onze Vogelfotoreis voor de Scharrelaar is alleen te boeken via Wildpix Travel: http://www.wildpixtravel.com/scharrelaar-in-prachtig-portugal

Het betreft hier een 8-daagse vogelfotografie reis naar Portugal met of zonder vol pension waarbij eventueel extra nachten kunnen worden bijgeboekt in het huisje maar dan zonder de fotodagen. Dit kan zowel voordat de vogelreis begint of erna. Partners zijn van harte welkom en betalen 50 euro per nacht inclusief eten en drinken maar kunnen niet deelnemen aan de fotodagen.
Voor beginnende fotografen is dit tevens een vogelfotografie workshop waarbij u handige tips en trics leert, voor geoefende fotografen, wij kunnen altijd weer van elkaar leren. De foto workshops vinden onder toezicht van een vogelgids met licentie plaats. Het doel van deze reis is om op een verantwoorde manier vogelfoto´s te maken, elkaar te stimuleren tot het maken van betere foto’s en om kennis en vaardigheden uit te wisselen.

Minimale bezetting: 1 fotograaf
Maximale bezetting: 3 fotografen

Scharrelaar Vogelfotografie reis Portugal

Scharrelaar

Deze vogelfotografie reis richt zich vooral op de Scharrelaar, Bijeneters en Kleine Torenvalken. De vogelgids weet waar de grootste kans is om deze soorten te fotograferen en op die plekken worden ´s ochtend in het donker gezamelijk de observatiehutten neergezet.
Maar vergeet de andere steppevogels niet.  Tijdens een excursie maken wij kans op Grote Trap, Kleine Trap, Zwartbuikzandhoen, Zwarte Wouw, Grauwe Gors, Westelijke Blonde Tapuit, Vale Gier, Dwergarend, Monniksgier, Grauwe Kiekendief, Kortteenleeuwerik, Kalanderleeuwerik, Kuifleeuwerik, Duinpieper, Theklaleeuwerik, Spaanse Keizerarend, Steenarend, Spaanse Mus, Roodkopklauwier, Blauwe Ekster, Griel, Iberische Klapekster, Koereiger, Rode Patrijs etc.
Elke middag is er tijd om vanuit de vogelkijkhut op Monte Horizonte foto´s van weer andere soorten te maken met kans op Baardgrasmus, Brilgrasmus, Gekraagde Roodstaart, Iberische Tjiftjaf, Cirlgors, Slangenarend, Orpheusspotvogel, Boomklever, Boomkruiper, Draaihals, Iberische Groene Specht, Rode Patrijs, Kleine Bonte Specht, Grote Bonte Specht, Grijze Gors, Boomleeuwerik, Europese Kanarie, Zwartkop, Kleine Zwartkop, Graszanger, Grauwe Gors, Groenling, Putter, Gaai, Kneu, Roodborsttapuit, Zwarte Spreeuw, Grote Gele Kwikstaart, Staartmees, Winterkoning etc.
Kortom, een vogelfotografie reis die veel kan opleveren.

Voorbeeldfoto´s gemaakt door uw vogelgids Bert Snijder:
Apparatuur: Canon 70D + Sigma 150 – 500 mm.
Klik op de foto´s voor vol formaat.

Voorbeeld Programma:
Het programma kan in overleg met de fotografen en afhankelijk van de weersomstandigheden desgewenst gewijzigd worden.

Dag 1:
Aankomst op Monte Horizonte.
Dag 2: Verkenning van het terrein en fotograferen van vogels op het terrein van Monte Horizonte of vanuit de vogelhut op het terrein.
Dag 3:
Wij vertrekken 2 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker gezamelijk de observatietenten op te zetten. Deze dag gaan wij voor de Scharrelaar, Kleine Torenvalk, Steenuil en Hop. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.
Dag 4:
Wij vertrekken 1 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de steppen te zijn. Deze dag is een vogelexcursie op de steppen met kans op de Zwarte Wouw, Kalanderleeuwerik, Hop, Grauwe Kiekendief, Kuifleeuwerik, Grauwe Gors, Iberische Klapekster, Roodkopklauwier, Westelijke Blonde Tapuit, Kortteenleeuwerik, Spaanse Keizerarend, Steenarend, Vale Gier, Monniksgier, Theklaleeuwerik, Koereiger maar natuurlijk gaan wij ook voor de Grote Trappen, Kleine Trappen en Zwartbuikzandhoenders en wat er verder op ons pad komt.
Dag 5:
Wij vertrekken 2 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker gezamelijk de observatietenten op te zetten. Deze dag gaan wij voor de Bijeneters. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.
Dag 6:
Vandaag gaat u zelf naar de omgeving van Sines. Allereerst naar Ria de Moinhos, een kleine lagune waar u onder andere de Geoorde fuut, Blauwe kiekendief, Visdief en Kleine Karekiet kunt zien. De lunch kunt u gebruiken in het enige restaurant in Ria de Moinhos waar u zich voor zeer redelijke prijzen typische Alentejaanse gerechten kunt nuttigen. Daarna is het verder naar de kliffen van Sines waar u kunt kijken naar het duiken van de Jan van Gent, en de Geelpootmeeuw en soms de zeldzame Vale pijlstormvogel kunt zien waarvan er nog maar minder dan 2000 paar bestaan. Indien er nog tijd over is kunt u een bezoek brengen aan de Lagoa van Santo André.
Dag 7:

Vandaag gaat u zelf naar het vogelreservaat van de rivier de Sado. Door de landelijke vogelbescherming wordt gesteld dat op een gemiddelde dag hier 80 verschillende vogels te zien zijn en op een goede dag zelfs 100. Het gebied ligt aan de getijden rivier de Sado en bij laagwater zijn er duizenden vogels aan het foerageren.  Let vooral op de Middelste zaagbek, Oeverpieper, Blauwborst, Bergfluiter, Kuifleeuwerik, Regenwulp, Graszanger, Moorse nachtzwaluw, Kwartel, Roodkeelduiker, Poelruiter, Grote pieper, Vale gierzwaluw, Ijsvogel, Zwartkopwever en de vele eendensoorten, steltlopers en roofvogels.
Dag 8:
Einde vogelfotografie reis. Vertrek of een eventueel langer verblijf op Monte Horizonte.

Accomodatie
Monte Horizonte is een kleinschalig eco vakantiepark van 6 vakantiehuizen dat in 2008 gebouwd is op 20 hectare midden in de natuur met vogelhut, zwembad, terras en wifi bij de receptie. De stroomvoorziening is volledig op zonne- en windenergie.

 • Kleinschalig
 • Privacy en ruimte
 • Nederlandstalige gastheer (vogelgids) en gastvrouw
 • Verwarming door middel van houtkachels

Aantal personen

Onze vogelfotografie reizen hebben een bezetting van minimaal 1 fotograaf en maximaal 3 fotografen. De vogelgids gaat altijd mee en is de derde of vierde persoon.
De observatietenten zijn voor max. 2 personen, dus maximaal 2 observatietenten.

U kunt zelf kiezen of u de reis met of zonder maaltijden wilt boeken, hieronder staan de twee mogelijkheden:

Prijs Inclusief maaltijden
€ 1.100 per persoon bij 3 fotografen.
€ 1.300 per persoon bij 2 fotografen.

Prijs verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.
Inclusief:

  • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
  • Ontbijt en avondeten (brood). U ontvangt van ons een bestellijst waarop u uw boodschappen kan aangeven. Wij verzorgen de boodschappen die in uw vakantiehuis worden neergezet. U dient zelf uw ontbijt en avondeten klaar te maken
  • De warme middagmaaltijd wordt genuttigd in een Portugees restaurant op 5 km. afstand van Monte Horizonte elke middag rond 13.30 uur.
  • Observatietententen en stoeltjes
  • Vervoer naar en van de vogellokaties door de vogelgids met zijn terreinwagen
  • Deskundige fotograferende gids ter plaatse
  • WA- en ongevallen verzekeringen tijdens de workshops

 

Prijs Exclusief maaltijden
€ 950 bij 3 fotografen.
€ 1.200 per persoon bij 2 fotografen.

Prijs verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.
Inclusief:

  • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
  • Observatietententen en stoeltjes
  • Vervoer naar en van de vogellokaties door de vogelgids met zijn terreinwagen
  • Deskundige fotograferende gids ter plaatse
  • WA- en ongevallen verzekeringen tijdens de workshops

 

Exclusief:

 • Vlucht naar Portugal (Lissabon of Faro)
 • Huurauto
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Noodzakelijke middelen:

 • Statief
 • Camera met minimaal een 300 mm. lens
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vogelreis en Vogelvakantie