Vogelfotografie Reizen voor Fotografen

Vogels Portugal organiseert samen met Wildpix Travel ook vogelfotografie reizen in de Alentejo regio van Portugal in de herfst, winter en voorjaar. Door middel van observatietenten en vaste vogelhutten krijgt u de kans om bijzondere vogelsoorten als de Scharrelaar, Grote Trap, Bijeneters en vele andere soorten op een verantwoordelijke manier te fotograferen. Hieronder een overzicht van onze 8- en 6-daagse vogelfotografie reizen. De vogelfotografie reizen vinden alleen doorgang bij een minimale bezetting van 2 fotografen en met een maximale bezetting van 3 fotografen. Klik op de foto´s voor meer informatie:

De Alentejo regio is waarschijnlijk nog steeds één van de minst bekende vogelgebieden van Europa maar herbergt een schat aan vogels. Het gebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de grens met Spanje (Extremadura). Dit levert natuurlijk vele vogelsoorten op. Aangezien het gebied qua oppervlakte zo groot is als Nederland maar er slechts 850.000 mensen wonen beschikt de Alentejo over uitgestrekte rustgebieden waar bijvoorbeeld vooral de Grote Trap behoefte aan heeft. Momenteel heeft de Alentejo de grootste Grote Trappen populatie van Europa.

Maar er is natuurlijk veel meer. In het voorjaar komen de Bijeneters, Scharrelaars, Westelijke Blonde Tapuiten, Kortteenleeuwerikken, Vale Gieren, Roodkopklauwieren, Rosse Waaierstaarten, Kleine Torenvalken, Baardgrasmussen, Brilgrasmussen, Grauwe Kiekendief, Lachstern, Witwangstern, Orpheusspotvogel, Duinpieper, Roodstuitzwaluw, Slangenarend, Dwergarend, Zwarte Wouw en nog veel meer hier broeden.

Standvogels zijn o.a. de Grote Trap, Kleine Trap, Zwartbuikzandhoen, Rode Patrijs, Koereiger, Spaanse Keizerarend, Steenarend, Blauwe Rotslijster, Steltkluut, Zwarte Ibis, Zwarte Ooievaar, Purperreiger, Theklaleeuwrik, Kalanderleeuwerik, Kuifleeuwerik, Iberische Klapekster, Hop, Grijze Wouw, Grauwe Gors, Graszanger, Europese Kanarie, Blauwe Ekster, Kleine Zilverreiger, Steenuil, Kleine Zwartkop etc.

In de winter hebben wij hier vele overwinteraars zoals de Grutto, Rosse Grutto, Kraanvogel, Watersnip en Bokje, Rode Wouw, Flamingo, Waterpieper, Grote Pieper, Pijlstaart, Slobeend, Smient, Kuifeend, Witoogeend, Wintertaling, Bontbekplevier, Bonte Strandloper, Zwarte Ruiter, Zilverplevier, Goudplevier, Paarse Strandloper, Wulp, Regenwulp, Drieteenstrandloper, Groenpootruiter, Krombekstrandloper, Strandplevier, Grote Stern etc.

Maar aangezien Portugal ook op de vogeltrekroute ligt zijn er hier in het voorjaar en najaar vele trekvogels te zien. De eerste soorten die normaal gesproken binnenkomen zijn de Grutto en Rosse Grutto die wij hier vanaf begin juli al hebben. Vele trekken door maar ook blijven er honderden hier overwinteren. En dat geldt voor veel soorten. De laatste vogels die binnenkomen zijn de eendensoorten waaronder de Pijlstaart. Tijdens de trek zijn hier bijvoorbeeld 4 weken lang duizenden tapuiten te zien die dan van de ene op de andere dag weer zijn vertrokken.

Kortom, het gehele jaar is het hier goed vogelen maar in de zomer maanden juli en augustus kan het heel warm zijn in het binnenland, langs de kust is het echter prima weer om te vogelen. Wel is het licht rond de middag dan heel fel dus is het het beste om ´s ochtends vroeg en in de namiddag en avond te fotograferen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

3 gedachten over “Vogelfotografie Reizen voor Fotografen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vogelreis en Vogelvakantie