Carolina-eend

Gezien in de Alentejo regio van Portugal.                               Carolina-eend geluid

De Carolina-eend (Aix sponsa) is een vogel uit de familie van de eendachtigen (Anatidae).

Carolina-eend

Het verenkleed van de woerd is prachtig gekleurd, terwijl het vrouwtje bruingrijs is met witomrande ogen. De lichaamslengte bedraagt ongeveer 45 cm.

Deze kleurrijke verschijning komt voor op rustige poelen en rivieren van oostelijk Noord-Amerika. ‘s Winters trekt hij naar het zuidelijk deel daarvan. Deze eend is vaak hoog in bomen aan te treffen en nestelt vaak verlaten spechtenholen of in nestkasten hoog boven de grond. De vogel is tamelijk wintervast.

Een legsel bestaat uit 7 tot 10 lichtbruine eieren, die worden afgezet in een boomhol bij het water. Ze worden uitgebroed in ongeveer 30 dagen.

Het is een veel gehouden sierwatervogel die in het verleden wel eens is ontsnapt. In de Benelux is de Carolina-eend daarom een exoot die men wel eens in de natuur kan tegenkomen.

 

Vogels spotten in de Alentejo regio van Portugal Vogelreis en Vogelexcursies met Nederlandse Gids

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Vogelreis en Vogelvakantie