Vogeltrek

Trekvogels:

Elk jaar in het begin van de herfst vindt er langs de westkust van Portugal een geweldig spektakel plaats. Bij zonsopkomst zijn er duizenden trekvogels te zien die een deel van de hemel bedekken. Deze trekvogels uit de noordelijkste delen van Europa overnachten hier vaak voor de verdere reis naar de verre landen in zuidelijk Afrika of rusten hier overdag uit voor de volgende nacht etappe. De vogeltrek vindt namelijk zowel overdag als ‘s nachts plaats afhankelijk van de vogelsoort.

Zo zijn er, onder meer, de Blauwborst (Luscinia svecica), de Bonte Vliegenvanger (Ficedula hypoleuca) en de Grasmus (Sylvia communis). Maar we kunnen ook zeevogels en kustvogels zoals de Jan van Gent (Morus Bassana) en Visdief (Sterna hirundo) of roofvogels, zoals de Dwergarend (Hieraaetus pennatus) die in tegenstelling tot de sommige andere trekvogels overdag verder trekt, en sporadisch zelfs de Eleonora’s Valk (Falco eleonorae) of Arendbuizerd (Buteo Rufinus) zien.

Echter, elk jaar blijven er trekvogels achter die de reis niet kunnen volbrengen en langs de westkust van Portugal overwinteren.

Vogeltrek Ijslandse Grutto

Ijslandse Grutto tijdens de vogeltrek bij de lagune van Santo André in de Alentejo regio van Portugal

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vogelreis en Vogelvakantie