fbpx

Individuele Vogelreis voor Vogelaars

Nieuw! Te huur voor uw vogelvakantie bij ons:

Telescoop + statief: 69 euro per week

Verrekijker: 25 euro per week

De nog ongerepte natuur van de Portugese Alentejo biedt de vogelliefhebber het nodige spektakel. Ook omdat de Alentejo op de route van de vogeltrek ligt.

Er is een grote verscheidenheid aan vogels in de buurt van de Monte Horizonte en op het terrein staat een vogelhut, Verder zijn er zes verschillende biotopen binnen een uur rijden die ideaal zijn voor vogels kijken.

U verblijft in een vakantiehuisje op ons terrein van 20 hectare en waar de energievoorziening voor 100% van zonne- en windenergie komt. Rondom uw huisje is op vogelbied ook al van alles te beleven. Een aantal dagen trekt u er zelf op uit, met een gedetailleerde route- en locatiebeschrijving in de hand. Anderhalve dag gaat u met de Nederlandse gastheer in zijn terreinwagen op pad. Één dag (7 – 8 uur) gaat u samen met hem naar de steppen van de Alentejo, wat vergelijkbaar is met de Extremadura in Spanje, op zoek naar bijzondere steppesoorten, zoals onder andere de Grote en de Kleine trap, Griel en Zwartbuikzandhoen. De halve dag (4 uur) excursie gaat naar de Lagoa van Santo André.

Behalve de twee excursies met gids bent u volledig vrij om de volgorde van het programma te veranderen of één of meerdere excursies over te slaan. Het is uw vakantie en daarvan moet u zo veel mogelijk op uw eigen manier genieten. De excursies met gids worden in overleg vast gelegd op de dag van aankomst.

Ook is het mogeljk om uw eigen excursie samen te stellen, de gids per uur te huren of in plaats van een vogelexcursie een vogelfotografie dag in te plannen waarbij u met de gids vanuit schuilhutten of schuiltentjes kans heeft om prachtige foto´s te maken. Meer informatie over onze excursie prijzen en vogelfotografie prijzen vindt u op de volgende links:
https://vogelsportugal.nl/prijzen-van-de-vogelexcursies-in-de-alentejo-regio-van-portugal/
https://vogelsportugal.nl/vogelfotografie-dag-portugal/

Voorbeeld van een dagprogramma van de vogelreis in de Alentejo regio van Portugal. Behalve de ingeplande excursies bent u volledig vrij om te kiezen wat en wanneer u dat wilt doen.

Dag 1:

Rit van Faro of Lissabon naar Monte Horizonte in Santiago do Cacém (duur resp. ca 2 of 1,5 uur). Let onderweg op de roofvogels zoals de Grijze wouw en de Rode wouw en andere vogels zoals de Blauwe ekster, Ooievaar en Koereiger.

Bij aankomst op Monte Horizonte krijgt u een warm onthaal door de Nederlandse eigenaren Bert en Marianne en volledige uitleg over het functioneren van Monte Horizonte. Zij kunnen u alles vertellen over de dagreizen, waar u het beste kunt gaan eten, waar u boodschappen kunt doen en helpen u met al uw vragen.

U heeft meteen de mogelijkheid om de vele vogels op het terrein te bekijken. ´s Avonds kunt u afhankelijk van het jaargetijde genieten van het geluid van de Dwergooruil en de Bosuil, de krekels en de kikkers.

Dag 2:

Vandaag gaat u zelf naar de omgeving van Sines. Allereerst naar Ria de Moinhos, een kleine lagune waar u onder andere de Geoorde fuut, Blauwe kiekendief, Visdief en Kleine Karekiet kunt zien. De lunch kunt u gebruiken in het enige restaurant in Ria de Moinhos waar u zich voor zeer redelijke prijzen typische Alentejaanse gerechten kunt nuttigen. Daarna is het verder naar de kliffen van Sines waar u kunt kijken naar het duiken van de Jan van Gent, en de Geelpootmeeuw en soms de zeldzame Vale pijlstormvogel kunt zien waarvan er nog maar minder dan 2000 paar bestaan. Ook is dit een uitgelezen plaats om trekvogels te zien die vanuit het verre noorden op weg zijn naar zuidelijk Afrika.

Dag 3:

Vandaag gaat u ´s ochtends met een Nederlandse gids in zijn terreinwagen een halve dag naar de lagune van Santo André. Een excursie in dit beschermde vogelreservaat levert gemiddeld tusssen de 30 en 50 verschillende vogels op. Afhankeljk van het seizoen kunt u daar onder andere de Zwarte Ibis, Purperkoet, Flamingo, Lepelaar, Kleine zilverreiger, Ralreiger, Kwak, Visarend, Grote karekiet, Snor, Blauwvleugeltaling, Krooneend, Bruine Kiekendief, Griel, Grijze Wouw, Grote Stern, Cetti´s zanger, Kanoet, Steltkluut, Grutto, Rosse Grutto, Regenwulp en nog veel meer zien. ´s Middags kunt u de vogels op Monte Horizonte bekijken of het historische stadje Santiago do Cacém verkennen.

Dag 4:

Vroeg op want u gaat met de Nederlandse gids in zijn terreinwagen een dag naar de steppen. Op zoek naar de Grote trap, Kleine trap, Zwartbuikhoender, Rode Wouw, Steenarend, Spaanse keizerarend, Vale gier en Monniksgier en afhankelijk van het seizoen de Kraanvogel, Scharrelaar, Kleine Torenvalk, Grauwe Kiekendief, Scharrelaar, Bijeneter en Theklaleeuwerik naast de vele andere soorten die er te zien zijn.

Dag 5:

Vroeg op want u gaat naar het vogelreservaat van de rivier de Sado. Door de landelijke vogelbescherming wordt gesteld dat op een gemiddelde dag hier 80 verschillende vogels te zien zijn en op een goede dag zelfs 100. Het gebied ligt aan de getijden rivier de Sado en bij laagwater zijn er duizenden vogels aan het foerageren. Let vooral op de Middelste zaagbek, Oeverpieper, Blauwborst, Bergfluiter, Kuifleeuwerik, Regenwulp, Graszanger, Moorse nachtzwaluw, Kwartel, Roodkeelduiker, Poelruiter, Grote pieper, Vale gierzwaluw, Ijsvogel, Zwartkopwever en de vele eendensoorten, steltlopers en roofvogels.

Dag 6:

Vandaag is een gevarieerde dag. U gaat het binnenland in naar een meer genaamd Lagoa dos Patos. Vlakbij dit meer ligt het grote stuwmeer van Odivelas en nog een kleiner meer. Ook zijn er rijstvelden die de nodige vogels aantrekken. Het interessante van deze dag is dat u zowel de steppenvogels als watervogels kunt zien. De variatie in vogelsoorten is hier hoog, zo kunt u zowel de Hop, Griel, Kleine Trap, Grauwe Kiekendief, Scharrelaar als Bontbekplevier, Groenpootruiter, verschillende Leeuweriken en een vari]eteit aan roofvogels zien. Op deze dag adviseren wij u om een lunchpakket mee te nemen. Let vooral tijdens de reis onderweg op de vele bijzondere vogels die u kunt zien zoals de Iberische Klapekster en Blauwe Ekster.

Dag 7:

Vandaag heeft u de keuze om terug te gaan naar het vogelgebied wat u het liefst nogmaals wilt zien. U kunt terug naar de steppevogels of naar de lagune van Santo André, of naar het vogelreservaat van de rivier de Sado of naar de kliffen en de lagune nabij Sines. Ook kunt ervoor kiezen om de dag op Monte Hoizonte door te brengen en bijvoorbeeld bij het zwembad naar de vogels te kijken. Een strandwandeling is ook een optie. De Nederlandse eigenaren helpen u graag bij uw keuze en kunnen u van alle informatie voorzien.

Dag 8:

Einde van het arrangement. Per (huur) auto rijdt u in ca 1,5 uur terug naar Lissabon of in ca 2 uur terug naar Faro.

Prijzen:

Prijzen van de vogelvakantie zijn inclusief een individuele halve dag excursie naar de lagune van Santo André en een individuele hele dag excursie naar de steppen inclusief privé gids en vervoer. Ook krijgt u hierbij een volledig informatiepakket met routebeschrijvingen naar de beste vogellokaties en welke vogels u daar kunt zien.

Boekingen van 1 of 2 personen verblijven in Casa Camélia, Casa Oliveira of Casa Mimosa. Boekingen van 3 of 4 personen verblijven in Casa Borboleta, Casa Pássaro of Casa Sobreiro. Boekingen voor meer dan 4 personen op aanvraag.
Het is ook mogelijk om een kortere of langere vakantie bij ons te boeken.

Prijslijst inclusief BTW:

Prijs per persoon per week in de periode van 01.01 tot 17.02

1 persoon 890 €

2 personen 495 €

3 personen 435 €

4 personen 348 €

Prijs per persoon per week in de periode van 18.02 tot 31.03

1 persoon 990 €

2 personen 545 €

3 personen 468 €

4 personen 373 €

Prijs per persoon per week in de periode van 01.04 tot 31.05

1 persoon 1.090 €

2 personen 595 €

3 personen 502 €

4 personen 398 €

Prijs per persoon per week in de periode van 01.06 tot 07.07

1 persoon 990 €

2 personen 545 €

3 personen 468 €

4 personen 373 €

Prijs per persoon per week in de periode van 08.07 tot 31.08

1 persoon   1.190 €

2 personen 645 €

3 personen 563 €

4 personen 423 €

Prijs per persoon per week in de periode van 01.09 tot 31.10

1 persoon 990 €

2 personen 545 €

3 personen 468 €

4 personen 373 €

Prijs per persoon per week in de periode van 01.11 tot 31.12

1 persoon 590 €

2 personen 495 €

3 personen 435 €

4 personen 348 €

Over de accommodaties:

U verblijft in een 1 of 2 slaapkamer woning afhankelijk van het aantal personen van uw boeking.
De vakantiewoningen zijn self-catering waarbij u ervoor kunt kiezen of om uw eigen maaltijd te koken of te gaan eten in 1 van de vele restaurantjes in Santiago do Cacém wat op een afstand van 5 minuten rijden ligt en waar de prijzen van de maaltijden voor Nederlandse begrippen goedkoop zijn. U kunt uw boodschappen ook in Santiago de Cacém bij de supermarkten of bij de lokale winkeltjes kopen. Vers brood kan elke ochtend (behalve zon- en feestdagen) tegen een geringe vergoeding aan uw deur worden bezorgd.

De vakantiewoningen liggen midden in de natuur en hebben veel privacy en zijn volledig ingericht met keuken, woonkamer en badkamer en beschikken over een terras. Vanaf het terras kunt u al de nodige vogels spotten. Op de TV kunt u de Nederlands-talige zender BVN ontvangen. Het gebruik van het gemeenschappelijke zwembad is inclusief.

De Nederlandse eigenaren die ook op het landgoed wonen kunnen u met raad en daad terzijde staan.

Over de maaltijden

U verblijft deze reis op basis van self-catering. Maaltijden kunnen in overleg en tegen betaling geregeld worden.

Inbegrepen

Gas, water, elektrisch en verwarming indien nodig.

Gedetailleerde reisdocumentatie en kaartmateriaal.

Een halve dag (4 uur) excursie naar de lagune van Santo André en een hele dag (7 – 8 uur) excursie naar de steppen inclusief gids en vervoer.

Verplichte verzekeringen tijdens de excursies met gids.

Niet inbegrepen

Vliegtickets

Eten en drinken

Voor de koudere maanden november tot en met maart rekenen wij 35 euro per week voor het hout voor de houtkachel.

Huurauto en benzinekosten en tol

(Reis)verzekeringen

Eventuele entrees

Grote Trap Vogelreis Portugal
Grote Trap

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op