fbpx

Introductie

De Alentejo is waarschijnlijk de minst bekende vogelregio van Europa, maar misschien wel de beste en mooiste. Hier vindt u de steppen, rivieren, meren, bossen, weiden en velden, maar ook de lagunes en kliffen langs de kust.

Individuele Vogelreis

Tijdens je reis verblijf je in een vakantiehuis op ons terrein van 20 hectare waar de energievoorziening voor 100% uit zonne- en windenergie bestaat. Rondom het vakantiehuis kun je ook al geweldig vogelen.

Een paar dagen ga je alleen op pad, met gedetailleerde routes en locatiebeschrijvingen in de hand. Een halve dag lang ga je met de Nederlandse gids in zijn terreinwagen op een excursie.

De excursie van 4 uur gaat naar verschillende lagunes aan de kust.

Behalve de excursie inbegrepen in de prijs, ben je volledig vrij om het programma te wijzigen of een of meer voorgestelde routes over te slaan. De excursie wordt wel van tevoren gepland.

Maar omdat het jouw vakantie is, zou je ervan moeten genieten zoals jij dat wilt.

Scharrelaar Vogelhut BSP6 Portugal
Groepsreis Vogels Kijken Portugal

In navolging van onze populaire individuele vogelreis bieden wij nu ook de mogelijkheid voor groepen om bij ons vogels te komen kijken.

Bent u lid van een Vogelwerkgroep of bent u met een groepje vrienden die regelmatig gaan vogelen dan is dit een uitgelezen kans.

Deze all-inclusive reis, behalve vliegtickets en autohuur, kunnen wij tegen een zeer scherpe prijs aanbieden.

Vogel Vakantie in de regio Alentejo in Portugal.

Individueel vogels kijken met alle aandacht van de gids

  • Vogels kijken in 6 verschillende biotopen
  • Privé Vogelhutten
  • Privé Vogel Excursie
  • Landelijk toerisme met zwembad
  • Volledig gelicenseerd
  • Nederlandstalig

Grote Trap Vogelreis Portugal

Over Ons
En waarom Portugal

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 25 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was.

Met onze dochter Eline, nu 16 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen met een gezamelijk zwembad en wij zijn “groen”, de stroomvoorziening is volledig op zon- en windenergie.

Onze nevenactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je een veel grotere kans geeft om zeldzame vogels te zien.

Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een blauwe oceaan.

De regio Alentejo wordt ook wel het nieuwe Toscane of het best bewaarde geheim van Portugal genoemd.

ONS TEAM

Bert Vogelgids Portugal

Bert Snijder

Eigenaar & Vogelgids

Bert is een levenslange vogelaar en natuurliefhebber. Hij zal je gids zijn tijdens de vogelexcursies en als je een fotograaf bent en hulp nodig hebt, krijg je een workshop fotografie tijdens de excursie of in de vogelkijkhutten.

Marianne

Marianne Snijder

Eigenaar & Gastvrouw

Marianne houdt het fort bij elkaar en staat altijd klaar om je te helpen met welke vragen u ook heeft.

Ze begint nu ook met fotografie in haar beperkte vrije tijd.

Eline Snijder

Fotograaf en Student

Het jongste lid van het gezin is een zeer enthousiaste fotograaf met een passie voor vlinders en libellen en wordt ook elke dag beter met vogelfotografie.Zij zal jouw gids zijn voor vlinderexcursies op ons terrein.

ACCOMMODATIE
Onze 1 slaapkamer huisjes

CASA CAMELIA T1

Casa Camelia Vogelvakantie Portugal

Dit vrijstaande vakantiehuisje voor 2 personen beschikt over circa 2000 m2 privé tuin en bos. Het vakantie huisje bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een open keuken met diverse apparatuur, zoals o.a. een gaskookplaat en koelkast. Het vakantiehuisje beschikt over circa 3000 m2 privé bos en tuin.

CASA MIMOSA T1

Casa Mimosa Vogelreis Portugal

Deze vrijstaande vakantie accommodatie voor 2 personen ligt het dichtst bij het zwembad en beschikt over circa 2000 m2 privé tuin en bos. De vakantie accommodatie bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een open keuken met diverse apparatuur, zoals o.a. een gaskookplaat en koelkast.

CASA OLIVEIRA T1

Casa Oliveira Vogelreis Portugal

Het 2 persoons vrijstaande vakantiehuis ligt aan het einde van het pad en het verste van het zwembad en de gezamelijke barbeque plaats. Het vakantiehuis heeft volop veel privacy en heeft een prachtig uitzicht over één van onze dalen. Het vakantiehuisje beschikt over circa 3000 m2 privé bos en tuin.

ACCOMMODATIE
Onze 2 slaapkamer huisjes

CASA BORBOLETA T2

Casa Borboleta Vogelreis Portugal

Deze geschakelde vakantiewoning heeft het terras aan de zuid-west kant van de woning en is geschakeld met Casa Pássaro.
Deze vakantiewoning ligt vlakbij het zwembad en de gezamelijke barbeque plaats en bestaat uit een woonkamer, 2 twee-persoons slaapkamers, een open keuken met diverse apparatuur, zoals o.a. een gaskookplaat en koelkast. De badkamer bestaat uit een toilet, vaste wastafel, bidet en douche.

CASA PASSARO T2

Casa Passaro Vogelreis Portugal

Deze geschakelde vakantiebungalow heeft het terras aan de zuid-west kant van de woning en is geschakeld met Casa Pássaro.
De vakantiebungalow ligt vlakbij het zwembad en de gezamelijke barbeque plaats en bestaat uit een woonkamer, 2 twee-persoons slaapkamers, een open keuken met diverse apparatuur, zoals o.a. een gaskookplaat en koelkast en een eethoek.
De badkamer bestaat uit een toilet, vaste wastafel, bidet en douche.

CASA SOBREIRO T2

Casa Sobreiro Vogelvakantie Portugal

Deze vrijstaande vakantievilla ligt op het zuid-oostelijke deel van ons terrein en beschikt over circa 2000 m2 privé tuin en bos.

De vakantievilla bestaat uit een woonkamer met zithoek en eettafel, 2 twee-persoons slaapkamers,, een open keuken met diverse apparatuur, zoals o.a. een gaskookplaat en koelkast. De badkamer bestaat uit een toilet, vaste wastafel, bidet en douche.

Vogelhutten

We hebben 9 vogelkijkhutten tot onze beschikking in verschillende biotopen en voor veel verschillende vogels. Sommige hutten zijn speciaal gebouwd voor de Grote Trap, Kraanvogels of Scharrelaar, andere vogelhutten voor watervogels of bosvogels.

VOGELHUT BSP1

Vogelkijkhut BSP1 Portugal

Deze vogelkijkhut op ons terrein is gratis voor 1 dag voor degenen die onze vogelreis boeken.
U hebt daarbij recht op één ochtend en één middag gratis in de vogelhut, extra tijd in de vogelhuid is mogelijk tegen een kleine vergoeding, maar is afhankelijk van beschikbaarheid.

VOGELHUT BSP2

Vogelkijkhut BSP2 Portugal

Deze vogelfotografiehut is speciaal voor de wintervogels gebouwd en kan gehuurd worden voor 200 euro per dag met een maximum van 3 fotografen.
De gids zal altijd aanwezig zijn. Prijs is inclusief gids en vervoer vanaf ons terrein Beste tijd is tussen november en april.

VOGELHUT BSP3

Vogelkijkhut 3 Alentejo Portugal

De vogelhut bij Sines is prachtig gelegen aan de waterkant en in de buurt van de Atlantische Oceaan. De hut is het hele jaar door bruikbaar en heeft een capaciteit van maximaal 3 personen met mogelijkheden voor zeldzame reigers, ijsvogels, gierzwaluwen, lepelaars, sterns, Draaihals, Blauwe Ekster, enz.

VOGELHUT BSP5

Vogelhut BSP5 Alentejo Portugal
Deze vogelfotografiehut is speciaal gemaakt voor de Grote Trap, Kleine Trap, Kraanvogel en Zwartbuikzandhoen. Maar er is ook kans op Blauwe Ekster, Boomleeuwerik, Spaanse Mus, Slangenarend, Blauwe Kiekendief, Rode wouw, Rode Patrijs, Koereiger, Rotsmus en meer.

VOGELHUT BSP6


Deze vogelfotografiehut is speciaal gemaakt voor de Scharrelaar en Kleine Torenvalk, maar er zijn ook andere vogels zoals Koereigers. Deze hut kan worden gehuurd voor 395 euro per dag met een maximum van 3 fotografen. Prijs is inclusief gids en vervoer vanaf ons terrein.

VOGELHUT BSP7

Vogelhut BSP7 Alentejo Portugal
Deze vogelfotografiehut is speciaal gebouwd voor de balts van de Grote Trap, Kleine Trap, Kraanvogel en Zwartbuikzandhoen.
Deze hut kan worden gehuurd voor 395 euro per dag met een maximum van 3 fotografen. Prijs is inclusief gids en vervoer vanaf ons terrein.

VOGELHUT BSP8 Binnenkort

Purperkoet Vogelvakantie Portugal

Deze vogelhut ligt in het beschermde gebied van de Lagune van Santo André en is zeer beperkt toegankelijk voor puliek. Gelukkig heb ik een sleutel gekregen en kan er altijd naartoe. Er kunnen maximaal 2 personen met mij mee.De hut is biedt kans op Purperkoet, Kwak, Ralreiger, Purperreiger, Snor, Grote Karekiet enz.

VOGELHUT BSP9 Binnenkort

Waterral Vogelreis Portugal

Gelegen aan de rand van de steppen heeft deze hut zich al bewezen voor vogels als Waterral, Zwarte Ruiter, Steltkluut, Grote Karekiet, Lachstern, Koereiger, Watersnip, Kleine Zwartkop, Wielwaal, Grauwe Gors en meer.
Afhankelijk van de waterstand van de poel vóór de hut is er meer of minder te zien.

Enkele van “onze” Vogels

Provencaalse Grasmus Vogelvakantie PortugalRode Wouw Vogelreis PortugalMuskaatvink Vogelreis PortugalVale Gier Vogelreis PortugalScharrelaar Vogelhut BSP6 PortugalWoudaap Vogelkijkhut BSP3 PortugalWielewaal Vogelvakantie PortugalKuifkoekoek Vogelhut BSP6 PortugalHop Vogelreis PortugalSint-Helenafazantje Vogelvakantie PortugalSpaanse Keizerarend Vogelvakantie PortugalGrote Trap Vogelhut BSP7 PortugalZwarte Ibis Vogelhut BSP2 PortugalFlamingo Vogelhut BSP2 PortugalKraanvogel Vogelhut BSP7 PortugalVale Gier Vogelvakantie PortugalNapoleonwever Vogelreis PortugalSlangenarend Vogelvakantie PortugalRotslijster Vogelrvakantie PortugalKwak Vogelhut BSP8 PortugalZwarte Wouw Vogelreis PortugalGriel Vogelreis PortugalPurperreiger Vogelkijkhut BSP3 PortugalKleine Torenvalk Vogelhut BSP6 PortugalBlauwe Ekster Vogelhut BSP5 PortugalRode Patrijs Vogelhut BSP5 PortugalSteenarend Vogelvakantie PortugalGrijze Wouw Vogelvakantie PortugalSnor Vogelvakantie PortugalWitkeelkwikstaart Vogelreis PortugalZwartbuikzandhoen Vogelreis PortugalKleine Trap Vogelreis Portugal

Recente Brichten

Aardige Woorden van onze Gasten

 

Onze Lokatie

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op:

bert@vogelsportugal.nl