Cirlgors

Gezien op Monte Horizonte in de Alentejo regio van Portugal.                                                       Cirlgors Geluid    

De Cirlgors (Emberiza cirlus) is een zangvogel uit de familie van gorzen (Emberizidae).

Cirlgors Vogelreis Portugal

Cirlgors

Meer foto´s onderaan de pagina:

De Cirlgors komt voor in de zuidelijke helft van Europa, het nabije Oosten en Noord-Afrika.

Het broedt in heel Zuid-Europa, aan de Middellandse Zee en in Noord-Afrika. Het is een inwoner van deze warmere gebieden, en migreren niet in de winter. Het komt veel voor in allerlei open gebieden met wat struikgewas of bomen, maar heeft een voorkeur voor zonnige hellingen. 

De Cirlgors is als een kleine Geelgors, 15-16,5 cm lang met een dikkesnavel. Het mannetje heeft een helder gele kop, met een zwarte oogstreep en keel, en een groenachtige borst band over de anders gele buik, en een zwaar gestreepte bruine rug. Het vrouwtje is veel meer zoals de Geelgors, maar heeft een gestreepte grijs-bruine romp en kastanje schouders.

Het monotone lied van de cirlgors is een ratelende triller, zoals van de Braamsluiper.

Het natuurlijke voedsel bestaat uit insecten bij het ​​voederen van de jongen, en anders zaden. Het nest is op de grond. Er worden 2-5 eieren gelegd. 

Cirlgors Vogelkijkhut Portugal

Cirlgors

Cirlgors Vogelvakantie Portugal

Cirlgors

Cirlgors Vogelreis Portugal

Cirlgors

Cirlgors Vogelreis Portugal

Cirlgors

Cirlgors Vogelvakantie Portugal

Cirlgors

Cirlgors Vogelvakantie Portugal

Cirlgors

Vogels spotten in de Alentejo regio van Portugal, excursies met Nederlandse gids.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Vogelreis en Vogelvakantie