Dodaars

Gespot in de Alentejo regio van Portugal.                                    Dodaars geluid

De Dodaars (Tachybaptus ruficollis) is met zijn 26 cm het kleinste lid van de futenfamilie. 

Dodaars Vogelreis Portugal
Dodaars

Meer foto´s onderaan de pagina.

Het is een donkere vogel en heeft een vrij korte nek met een roodachtige hals. De snavelbasis is groengeel. Ze komen voor in heel Europa behoudens Scandinavië, in heel zuidelijk Afrika en in Zuid en Zuidoost-Azië.

Deze vogel leeft in zoetwatermeren, vijvers en traagstromende rivieren. Maar ook in reservoirs en grindputten. Zijn legsel bestaat uit 4-6 witte eieren op een platform van drijvende vegetatie. De ouders delen de broedperiode van 19-25 dagen. De jongen kunnen zichzelf voeden en kunnen vliegen na 44-48 dagen.

Dodaars Vogelkijkhut BSP2 Portugal
Dodaars
Dodaars Vogelkijkhut BSP2 Portugal
Dodaars

Vogels spotten in de Alentejo regio van Portugal, Vogelreis en excursies.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op