Dougalls Stern

Gezien in de Alentejo regio van Portugal.                     Dougalls Stern geluid

Goedgekeurd door het Portuguese Rarities Ccommittee.

De Dougalls Stern (Sterna dougallii) is een zeevogel uit de familie van de meeuwen (Laridae) en de geslachtengroep sterns (Sternini).

Het verenkleed van deze 38 cm lange vogel is wit. De vogel heeft een zwarte kruin, een lange V-vormige staart en oranje poten. In de zomer is de snavel zwart met een rode basis, terwijl deze in de winter donker is. In de zomer heeft de vogel een rossige buik met een blauwgrijze bovenzijde.

De soort telt 5 ondersoorten:

– S. d. dougallii: oostelijk Noord-Amerika, West-Indië, de Azoren, Europa en Afrika.

– S. d. arideensis: van de Seychellen tot Madagaskar en Rodrigues.

– S. d. korustes: Sri Lanka, de Andamanen en de Mergui-archipel (zuidwestelijk Myanmar).

– S. d. bangsi: van de Riukiu-eilanden en oostelijk China tot Nieuw-Guinea, noordoostelijk Australië en de eilanden van de zuidwestelijke Grote Oceaan.

– S. d. gracilis: de Molukken en westelijk en noordelijk Australië.

In Europa komt de Dougalls Stern alleen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor aan zeekusten en op begroeide eilandjes. In de nazomer en vroege herfst trekt de Dougalls Stern langs de westkust van Portugal naar Afrika.

Vogels kijken in de Alentejo regio van Portugal. Vogelreis en Vogelexcursies met Nederlandse vogelgids.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Vogelreis en Vogelvakantie