fbpx

Temmincks Strandloper

Gezien in de Alentejo regio van Portugal.                   Temmincks Strandloper geluid

De Temmincks Strandloper (Calidris temminckii) is een vogel uit de familie van de strandlopers en snippen (Scolopacidae).

Temmincks Strandloper Vogelvakantie Portugal
Temmincks Strandloper

Meer foto´s onderaan de pagina.

De Temmincks Strandloper is ongeveer even groot als de Kleine Strandloper, maar heeft een langer lichaam, een gelijkmatiger gekleurde en meer grijze rug, lichtere en kortere poten en hij mist in de vlucht de witte V op de mantel. De roep is een trillend tirrr tirrr, die onder andere tijdens de balts, gepaard gaand met het opvliegen van de vogel en het fladderen van zijn vleugels, gehoord wordt. De vogel eet kleine weekdieren, schaaldieren, wormen en insecten.

Hij broedt in Scandinavië, het noorden van Groot-Brittannië en het noorden van Rusland langs rivieren en meren. Het is een trekvogel die in West-Europa tijdens de trek ook regelmatig te zien is; hij trekt in de winter naar het Middellandse Zeegebied, equatoriaal Afrika en Zuid- en Zuidoost-Azië.

De Temmincks Strandloper broedt alleen; het nest bestaat uit een ondiepe kuil op de grond tussen de bodemvegetatie. Vaak legt het vrouwtje twee legsels in twee verschillende nesten, waarna het mannetje op het tweede nest gaat broeden. Soms zoekt het vrouwtje een ander mannetje voor het tweede nest. De vier eieren zijn bruingeel met bruine vlekken en komen na 21-22 dagen uit. Ze worden door een of beide ouders grootgebracht en kunnen na 15-18 dagen vliegen.

Temmincks Strandloper Vogelvakantie Portugal
Temmincks Strandloper
Temmincks Strandloper Vogelreis Portugal
Temmincks Strandloper
Temmincks Strandloper Vogelreis Portugal
Temmincks Strandloper

Vogels kijken in de Alentejo regio van Portugal. Vogelhut, Vogelreis en Vogelexcursies met Nederlandse vogelgids.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x