fbpx

Fitis

Gezien op Monte Horizonte in de Alentejo regio van Portugal.                                                 Fitis geluid

De Fitis (Phylloscopus trochilus) is een zangvogel uit de familie Phylloscopidae. De Fitis en Tjiftjaf zijn tweelingsoorten, dat wil zeggen, dat ze uiterlijk zeer op elkaar lijken. Ze zijn wel te onderscheiden door de zang. Deze is bij de Fitis muzikaal, vloeiend en aflopend, terwijl bij de Tjiftjaf de zang bestaat uit het herhaaldelijk roepen van tjif-tjaf. Fitissen hebben een grijsgroene rug, gelige onderzijde, witte oogstreep en doorgaans lichte poten.

Fitis Vogelvakantie Portugal
Fitis

Meer foto´s onderaan deze pagina:

De Fitis komt tijdens het broedseizoen (maart tot augustus) in geheel Midden- en Noord-Europa voor, met uitzondering van IJsland. Ook in Nederland en België zijn de vogels waar te nemen.

De Fitis is een trekvogel. Hij overwintert in Afrika ten zuiden van de Sahara, een hele trek dus, en in tegenstelling tot de Tjiftjaf die slechts tot het Middellandse Zeegebied trekt en in zachte winters zelfs gewoon helemaal niet wegtrekt. De Fitis arriveert begin april in Nederland, duidelijk later dan de Tjiftjaf.

Fitis Vogelreis Portugal
Fitis
Fitis Vogelreis Portugal
Fitis
Fitis Vogelreis Portugal
Fitis
Fitis Vogelvakantie Portugal
Fitis
Fitis Vogelreis Portugal
Fitis

 

Vogels spotten in de Alentejo regio van Portugal, vogelreis en excursies met Nederlandse gids.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x