fbpx

Individuele Vogelreis 1 Excursie

Prijzen vanaf € 395 per persoon per week berekent over een boeking voor 2 personen.

Te huur voor uw vogelvakantie bij ons: Telescoop + statief: 69 euro per week. Verrekijker: 25 euro per week

Voor het bekijken van de prijzen kiest u een huisje en kiest u de door u gewenste periode. Indien u deze individuele vogelreis wilt boeken kiest u bij uw boeking voor Vogelreis Pakket 1.

Casa Camelia Vogelreis Portugal
Casa Camelia

Vrijstaand

1 – 2 personen

Casa Mimosa Vogelreis Portugal
Casa Mimosa

Vrijstaand

1 – 2 personen

Casa Oliveira Vogelreis Portugal
Casa Oliveira

Vrijstaand

1 – 2 personen

Casa Borboleta Vogelvakantie Portugal
Casa Borboleta

Geschakeld

2 – 5 personen

Casa Passaro Vogelreis Portugal
Casa Passaro

Geschakeld

2 – 4 personen

Casa Sobreiro Vogelreis Portugal
Casa Sobreiro

Vrijstaand

2 – 4 personen

De nog ongerepte natuur van de Portugese Alentejo biedt de vogelliefhebber het nodige spektakel. Ook omdat de Alentejo op de route van de vogeltrek ligt.

Er is een grote verscheidenheid aan vogels in de buurt van de Monte Horizonte en op het terrein staat een vogelhut, Verder zijn er zes verschillende biotopen binnen een uur rijden die ideaal zijn voor vogels kijken.

U verblijft in een vakantiehuisje op ons terrein van 20 hectare en waar de energievoorziening voor 100% van zonne- en windenergie komt. Rondom uw huisje is op vogelgebied ook al van alles te beleven. Een aantal dagen trekt u er zelf op uit, met een gedetailleerde route- en locatiebeschrijving in de hand. Één halve dag ( 4 uur ) gaat u met de Nederlandse gastheer in zijn terreinwagen op pad. En u heeft recht op 2 dagdelen in de vogelhut op ons terrein (BSP1).

Behalve de excursie met gids bent u volledig vrij om de volgorde van het programma te veranderen. Het is uw vakantie en daarvan moet u zo veel mogelijk op uw eigen manier genieten. De excursie met gids wordt in overleg vastgelegd op de dag van aankomst.

Ook is het mogeljk om uw eigen excursie samen te stellen, de gids per uur te huren of in plaats van een vogelexcursie een vogelfotografie dag in te plannen waarbij u met de gids vanuit schuilhutten of schuiltentjes kans heeft om prachtige foto´s te maken. Meer informatie over onze excursie prijzen en vogelfotografie prijzen vindt u op de volgende links:
https://vogelsportugal.nl/prijzen-van-de-vogelexcursies-in-de-alentejo-regio-van-portugal/
https://vogelsportugal.nl/vogelfotografie-dag-portugal/

Voorbeeld van een dagprogramma van de vogelreis in de Alentejo regio van Portugal. Behalve de ingeplande privé excursie bent u volledig vrij om te kiezen wat en wanneer u dat wilt doen.

Dag 1:

Rit van Faro of Lissabon naar Monte Horizonte in Santiago do Cacém (duur resp. ca 2 of 1,5 uur). Let onderweg op de roofvogels zoals de Grijze wouw en de Rode wouw en andere vogels zoals de Blauwe ekster, Ooievaar en Koereiger.

Bij aankomst op Monte Horizonte krijgt u een warm onthaal door de Nederlandse eigenaren Bert en Marianne en volledige uitleg over het functioneren van Monte Horizonte. Zij kunnen u alles vertellen over de dagreizen, waar u het beste kunt gaan eten, waar u boodschappen kunt doen en helpen u met al uw vragen.

U heeft meteen de mogelijkheid om de vele vogels op het terrein te bekijken. ´s Avonds kunt u afhankelijk van het jaargetijde genieten van het geluid van de Dwergooruil en de Bosuil, de krekels en de kikkers.

Dag 2:

Vandaag gaat u zelf naar de omgeving van Sines. Allereerst naar Ria de Moinhos, een kleine lagune waar u onder andere de Geoorde Fuut, Blauwe Kiekendief, Woudaap, Visdief, Visarend en Kleine Karekiet kunt zien. De lunch kunt u gebruiken op het strand van Praia Norte waar u onder andere heerlijke visgerechten kunt nuttigen. Daarna is het verder naar de kliffen van Sines waar u kunt kijken naar het duiken van de Jan van Gent, de Geelpootmeeuw en als de wind goed staat ook Alken, Grote Jagers, Zeekoeten, Zwarte Zeeëenden en soms de zeldzame Vale Pijlstormvogel kunt zien waarvan er nog maar minder dan 2000 paar bestaan. Ook is dit een uitgelezen plaats om trekvogels te zien die vanuit het verre noorden op weg zijn naar zuidelijk Afrika.

Dag 3:

Vandaag gaat u ´s ochtends vroeg met de Nederlandse gids in zijn terreinwagen naar een paar lagunes aan de kust. Een excursie in dit beschermde vogelreservaat levert gemiddeld tusssen de 30 en 50 verschillende vogels op. Afhankeljk van het seizoen kunt u daar onder andere de Zwarte Ibis, Purperkoet, Flamingo, Lepelaar, Kleine Zilverreiger, Ralreiger, Kwak, Visarend, Grote Karekiet, Snor, Visarend, Krooneend, Bruine Kiekendief, Griel, Grijze Wouw, Grote Stern, Cetti´s Zanger, Kanoet, Steltkluut, Grutto, Rosse Grutto, Regenwulp en nog veel meer zien. ´s Middags kunt u de vogels op Monte Horizonte bekijken of het historische stadje Santiago do Cacém verkennen.

Dag 4:

Vroeg op want vandaag is de steppendag in het binnenland. Er wacht je een lange, maar enerverende dag. Je komt op de beste plekjes op de steppen bij Castro Verde. Je gaat op zoek naar de Grote Trap, de Kleine Trap, de Zwartbuikhoender, de Griel, de Rode Wouw, de Zwarte Wouw, de Grijze Wouw, de Theklaleeuwerik, de Kalanderleeuwerik, de Steenarend, de Spaanse Keizerarend, de Vale Gier, de Monniksgier en nog veel meer. Afhankelijk van het seizoen zijn in dit dunbevolkte deel van Portugal ook de Kraanvogel, de Grauwe Kiekendief en de Westelijke Blonde Tapuit te zien zijn. De Scharrelaar, Bijeneter en de Kleine Torenvalk keren pas in de loop van de maand april in Portugal terug. Kortom: dit is een dag waarop je soorten ziet die je aan de kust niet zult tegenkomen.

Dag 5:

Vroeg op want u gaat naar het vogelreservaat van de rivier de Sado. Door de landelijke vogelbescherming wordt gesteld dat op een gemiddelde dag hier 80 verschillende vogels te zien zijn en op een goede dag zelfs 100. Het gebied ligt aan de getijden rivier de Sado en bij laagwater zijn er duizenden vogels aan het foerageren. Let vooral op de Middelste Zaagbek, Oeverpieper, Blauwborst, Bergfluiter, Kuifleeuwerik, Regenwulp, Graszanger, Moorse Nachtzwaluw, Kwartel, Roodkeelduiker, Poelruiter, Grote pieper, Vale Gierzwaluw, IJsvogel, Zwartkopwever en de vele eendensoorten, steltlopers en roofvogels.

Dag 6:

Vandaag is een gevarieerde dag. U gaat naar het zuiden door het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina en bezoekt onder meer de rivier de Mira, er is een wandeling van 5 km. opgenomen langs een beek, u rijdt door weilanden en akkers en komt aan de kust. De variatie in vogelsoorten is hier hoog omdat u door veel verschillende biotopen gaat. Let vooral tijdens de reis onderweg op de vele bijzondere vogels die u kunt zien zoals de Iberische Klapekster, Bijeneter, Roodkopklauwier en Blauwe Ekster. Aan de kust heeft u o.a. kans op Alpengierzwaluwen, Slechtvalken, Blauwe Rotslijsters, Jan-van-genten en Kuifaalscholvers.

Dag 7:

Vandaag heeft u de keuze om terug te gaan naar het vogelgebied wat u het liefst nogmaals wilt zien. U kunt terug naar de steppevogels of naar de lagune van Santo André, of naar het vogelreservaat van de rivier de Sado of naar de kliffen en de lagune nabij Sines. Ook kunt ervoor kiezen om de dag op Monte Hoizonte door te brengen en bijvoorbeeld bij het zwembad naar de vogels te kijken. Een strandwandeling is ook een optie. De Nederlandse eigenaren helpen u graag bij uw keuze en kunnen u van alle informatie voorzien.

Dag 8:

Einde van het arrangement. Per (huur) auto rijdt u in ca 1,5 uur terug naar Lissabon of in ca 2 uur terug naar Faro.

Prijzen:

Prijzen van de vogelvakantie zijn inclusief een halve dag (4 uur) excursie naar één of meerdere lagunes nabij de kust inclusief gids en vervoer.. Ook krijgt u hierbij een volledig informatiepakket met routebeschrijvingen naar de beste vogellokaties en welke vogels u daar kunt zien. En ook heeft u recht op 2 dagdelen in vogelhut BSP1 op ons terrein.

Voor boekingen van 1 of 2 personen kunt u kiezen uit Casa Camélia, Casa Oliveira of Casa Mimosa. Voor boekingen van 3 of 4 personen kunt u kiezen uit Casa Borboleta, Casa Pássaro of Casa Sobreiro.

Boekingen voor meer dan 4 personen op aanvraag.

Het is ook mogelijk om een kortere of langere vakantie bij ons te boeken.

Voor de beschikbaarheid en reserveringen kunt u op de volgende link klikken: https://vogelsportugal.nl/beschikbaarheid/

De vakantiewoningen zijn self-catering waarbij u ervoor kunt kiezen of om uw eigen maaltijd te koken of te gaan eten in 1 van de vele restaurantjes in Santiago do Cacém wat op een afstand van 5 minuten rijden ligt en waar de prijzen van de maaltijden voor Nederlandse begrippen goedkoop zijn. U kunt uw boodschappen ook in Santiago de Cacém bij de supermarkten of bij de lokale winkeltjes kopen.

De vakantiewoningen liggen midden in de natuur en hebben veel privacy en zijn volledig ingericht met keuken, woonkamer en badkamer en beschikken over een terras. Vanaf het terras kunt u al de nodige vogels spotten. Op de TV kunt u de Nederlands-talige zender BVN ontvangen. Het gebruik van het gemeenschappelijke zwembad is inclusief.

De Nederlandse eigenaren die ook op het landgoed wonen kunnen u met raad en daad terzijde staan.

Over de maaltijden

U verblijft deze reis op basis van self-catering. Maaltijden kunnen in overleg en tegen betaling geregeld worden.

Inbegrepen

Gas, water en elektrisch.

Gedetailleerde reisdocumentatie en kaartmateriaal.

Een halve dag (4 uur) excursie naar één of meerdere lagunes inclusief gids en vervoer.

Recht op 2 dagdelen in vogelhut BSP1 op ons terrein.

Verplichte verzekeringen tijdens de excursies met gids.

Niet inbegrepen

Vliegtickets

Eten en drinken

Voor de koudere maanden november tot en met maart rekenen wij 35 euro per week voor het hout voor de houtkachel.

Huurauto en benzinekosten en tol

(Reis)verzekeringen

Eventuele entrees

Indien u niet alleen een accommodatie wilt boeken maar tevens onze individuele vogelreis, dan dient u tijdens de reservering ook het juiste vogelreis pakket aan te vinken.

 

Grote Trap Vogelreis Portugal
Grote Trap