fbpx

Groepsreis Vogels Kijken Portugal

In navolging van onze populaire individuele vogelreis bieden wij nu ook de mogelijkheid voor groepen om bij ons vogels te komen kijken. Bent u lid van een Vogelwerkgroep of bent u met een groepje vrienden die regelmatig gaan vogelen dan is dit een uitgelezen kans. U heeft de keuze inclusief alle maaltijden of u kunt ervoor kiezen om zelf uw boodschappen te doen.

Deze reis is geschikt voor 5 tot en met 9 personen waarbij u in in onze geschakelde vakantiehuizen casa Borboleta en casa Passaro verblijft.

Een aantal dagen trekt u er zelf op uit, met een gedetailleerde route- en locatiebeschrijving in de hand. Anderhalve dag gaat u met de Nederlandse gastheer in zijn terreinwagen(s) op pad. Één dag (7  uur) gaat u samen met hem naar de steppen van de Alentejo, wat vergelijkbaar is met de Extremadura in Spanje, op zoek naar bijzondere steppesoorten, zoals onder andere de Grote en de Kleine trap, Griel en Zwartbuikzandhoen. De halve dag (4 uur) excursie gaat naar de Lagoa van Santo André.

Voor de andere dagen hebben wij een programma opgesteld dat u zelf kunt rijden en dat u op prachtige lokaties brengt waar vele soorten vogels te zien zijn. Zo komt u bij een estuarium, de kliffen bij de oceaan, rivieren, weilanden, akkerbouwgebieden en bossen.

Voorbeeld van een dagprogramma van de vogelreis in de Alentejo regio van Portugal. Behalve de ingeplande privé excursies bent u volledig vrij om te kiezen wat en wanneer u dat wilt doen.

Dag 1:

Rit van Faro of Lissabon naar Monte Horizonte in Santiago do Cacém (duur resp. ca 2 of 1,5 uur). Let onderweg op de roofvogels zoals de Grijze wouw en de Rode wouw en andere vogels zoals de Blauwe ekster, Ooievaar en Koereiger.

Bij aankomst op Monte Horizonte krijgt u een warm onthaal door de Nederlandse eigenaren Bert en Marianne en volledige uitleg over het functioneren van Monte Horizonte. Zij kunnen u alles vertellen over de dagreizen, waar u het beste kunt gaan eten, waar u boodschappen kunt doen en helpen u met al uw vragen.

U heeft meteen de mogelijkheid om de vele vogels op het terrein te bekijken. ´s Avonds kunt u afhankelijk van het jaargetijde genieten van het geluid van de Dwergooruil en de Bosuil, de krekels en de kikkers.

Dag 2:

Vandaag gaat u zelf naar de omgeving van Sines. Allereerst naar Ria de Moinhos, een kleine lagune waar u onder andere de Geoorde Fuut, Blauwe Kiekendief, Woudaap, Visdief, Visarend en Kleine Karekiet kunt zien. De lunch kunt u gebruiken op het strand van Praia Norte waar u onder andere heerlijke visgerechten kunt nuttigen. Daarna is het verder naar de kliffen van Sines waar u kunt kijken naar het duiken van de Jan van Gent, de Geelpootmeeuw en als de wind goed staat ook Alken, Grote Jagers, Zeekoeten, Zwarte Zeeëenden en soms de zeldzame Vale Pijlstormvogel kunt zien waarvan er nog maar minder dan 2000 paar bestaan. Ook is dit een uitgelezen plaats om trekvogels te zien die vanuit het verre noorden op weg zijn naar zuidelijk Afrika.

Dag 3:

Vandaag gaat u ´s ochtends vroeg met de Nederlandse gids in zijn terreinwagen naar één of meerdere lagunes aan de kust. Een excursie in dit beschermde vogelreservaat levert gemiddeld tusssen de 30 en 50 verschillende vogels op. Afhankeljk van het seizoen kunt u daar onder andere de Zwarte Ibis, Purperkoet, Flamingo, Lepelaar, Kleine Zilverreiger, Ralreiger, Kwak, Visarend, Grote Karekiet, Snor, Visarend, Krooneend, Bruine Kiekendief, Griel, Grijze Wouw, Grote Stern, Cetti´s Zanger, Kanoet, Steltkluut, Grutto, Rosse Grutto, Regenwulp en nog veel meer zien. ´s Middags kunt u de vogels op Monte Horizonte bekijken of het historische stadje Santiago do Cacém verkennen.

Dag 4:

Vroeg op want vandaag gaat u met de gids gedurende 6 uur (inclusief reistijd)  naar de steppen in de Alentejo regio van Portugal. Samen met de gids gaat u op zoek naar de Grote Trap, de Kleine Trap, de Zwartbuikhoender, de Griel, de Rode Wouw, de Zwarte Wouw, de Grijze Wouw, de Theklaleeuwerik, de Kalanderleeuwerik, de Steenarend, de Spaanse Keizerarend, de Vale Gier, de Monniksgier en nog veel meer. Afhankelijk van het seizoen zijn in dit dunbevolkte deel van Portugal ook de Kraanvogel, de Grauwe Kiekendief en de Westelijke Blonde Tapuit te zien zijn. De Scharrelaar, Bijeneter en de Kleine Torenvalk keren pas in de loop van de maand april in Portugal terug. Kortom: dit is een dag waarop je soorten ziet die je aan de kust niet zult tegenkomen.

Dag 5:

Deze dag u gaat naar het vogelreservaat van de rivier de Sado. Door de landelijke vogelbescherming wordt gesteld dat op een gemiddelde dag hier 80 verschillende vogels te zien zijn en op een goede dag zelfs 100. Het gebied ligt aan de getijden rivier de Sado en bij laagwater zijn er duizenden vogels aan het foerageren. Let vooral op de Middelste Zaagbek, Oeverpieper, Blauwborst, Bergfluiter, Kuifleeuwerik, Regenwulp, Graszanger, Moorse Nachtzwaluw, Kwartel, Roodkeelduiker, Poelruiter, Grote pieper, Vale Gierzwaluw, IJsvogel, Zwartkopwever en de vele eendensoorten, steltlopers en roofvogels.

Dag 6:

Vandaag is een gevarieerde dag. U gaat naar het zuiden door het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina en bezoekt onder meer de rivier de Mira, er is een wandeling van 5 km. opgenomen langs een beek, u rijdt door weilanden en akkers en komt aan de kust. De variatie in vogelsoorten is hier hoog omdat u door veel verschillende biotopen gaat. Let vooral tijdens de reis onderweg op de vele bijzondere vogels die u kunt zien zoals de Iberische Klapekster, Bijeneter, Roodkopklauwier en Blauwe Ekster. Aan de kust heeft u o.a. kans op Alpengierzwaluwen, Slechtvalken, Blauwe Rotslijsters, Jan-van-genten en Kuifaalscholvers.

Dag 7:

Vandaag heeft u de keuze om terug te gaan naar het vogelgebied wat u het liefst nogmaals wilt zien. U kunt terug naar de steppevogels of naar de lagune van Santo André, of naar het vogelreservaat van de rivier de Sado of naar de kliffen en de lagune nabij Sines. Ook kunt ervoor kiezen om de dag op Monte Hoizonte door te brengen en bijvoorbeeld bij het zwembad naar de vogels te kijken. Een strandwandeling is ook een optie. De Nederlandse eigenaren helpen u graag bij uw keuze en kunnen u van alle informatie voorzien.

Dag 8:

Einde van het arrangement. Per (huur) auto rijdt u in ca 1,5 uur terug naar Lissabon of in ca 2 uur terug naar Faro.

Aantal personen

Onze groepsreis heeft een bezetting van minimaal 5 tot maximaal 8 personen.

U kunt zelf kiezen of u de reis met of zonder maaltijden wilt boeken, hieronder staan de twee mogelijkheden:

Prijs Inclusief maaltijden bij verblijf in casa Borboleta en casa Passaro:

  • € 750 per persoon.

Inclusief:

  • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
  • Ontbijt en lunch (brood). U ontvangt van ons een bestellijst waarop u uw boodschappen kan aangeven. Wij verzorgen de boodschappen die in uw vakantiehuis worden neergezet. U dient zelf uw ontbijt en lunch klaar te maken
  • De warme avondmaaltijd wordt genuttigd in een Portugees restaurant op 5 km. afstand van Monte Horizonte elke avond om 19.00 uur.
  • 2 excuries met vogelgids in zijn terreinwagens ( 1 persoon van de groep dient de tweede terreinwagen te besturen)
  • WA- en ongevallen verzekeringen tijdens de excursies

Prijs Exclusief maaltijden bij verblijf in casa Borboleta en casa Passaro:

  • € 600 per persoon.

Deze reis is Exclusief:

 • Vlucht naar Portugal (Lissabon of Faro)
 • Huurauto
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

* De meivakantie heeft een toeslag van 15% (in 2024 van 27 april tot 12 mei)

Grote Trap Vogelfotografie Reis Portugal
Grote Trap
Blauwe Ekster Vogelhut BSP5 Portugal
Blauwe Ekster
Napoleonwever Vogelvakantie Portugal
Napoleonwever
Slangenarend Vogelreis Portugal
Slangenarend
Scharrelaar Vogelhut BSP6 Portugal
Scharrelaar
Woudaap Vogelhut BSP3 Portugal
Woudaap
Kwak Vogelhut BSP8 Portugal
Kwak
Wielewaal Vogelvakantie Portugal
Wielewaal
Ralreiger Vogelreis Portugal
Ralreiger
Dwergarend Vogelreis Portugal
Dwergarend
Kleine Trap Vogelreis Portugal
Kleine Trap
Purperkoet Vogelreis Portugal
Purperkoet

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x