Vogelfotografie Reis Grote Trap

Onze Vogelfotoreis voor de Grote Trap is alleen te boeken via Wildpix Travel: http://www.wildpixtravel.com/grote-trap-in-prachtig-portugal

Het betreft hier een 8-daagse vogelfotografie reis naar Portugal met vol pension waarbij eventueel extra nachten kunnen worden bijgeboekt in het huisje maar dan zonder de fotodagen. Dit kan zowel voordat de vogelreis begint of erna. Partners zijn van harte welkom en betalen 50 euro per nacht inclusief eten en drinken maar kunnen niet deelnemen aan de fotodagen.
Voor beginnende fotografen is dit tevens een vogelfotografie workshop waarbij u handige tips en trics leert, voor geoefende fotografen, wij kunnen altijd weer van elkaar leren. De foto workshops vinden onder toezicht van een vogelgids met licentie plaats.
Het doel van deze vogelfotografie reizen is om op een verantwoorde manier vogelfoto´s te maken, elkaar te stimuleren tot het maken van betere foto’s en om kennis en vaardigheden uit te wisselen.

Minimale bezetting: 1 fotograaf
Maximale bezetting: 3 fotografen

Deze vogelfotografie reis richt zich qua steppevogels vooral op de Grote Trap, Kraanvogels, Kleine Trappen en Zwartbuikzandhoenders.  De vogelgids weet waar de grootste kans is om deze soorten te fotograferen en op die plekken worden ´s ochtend in het donker gezamelijk de observatiehutten neergezet. Maar vergeet de andere steppevogels niet zoals Rode Wouw, Hop, Grauwe Gors, Kalanderleeuwerik, Spaanse Keizerarend, Griel, Blauwe Kiekendief, Koereiger, Rode Patrijs etc.
Vanuit mobiele observatiehutten die worden opgezet aan de rand van de lagune van Santo André hebben wij de kans om onder andere de volgende soorten te fotograferen:

Visarend, Bruine Kiekendief, Grutto, Rosse Grutto, Watersnip, Bokje, Flamingo, Waterpieper, Grote Pieper, Pijlstaart, Slobeend, Smient, Kuifeend, Witoogeend, Wintertaling, Bontbekplevier, Bonte Strandloper, Zwarte Ruiter, Zilverplevier, Goudplevier, Wulp, Regenwulp, Drieteenstrandloper, Groenpootruiter, Krombekstrandloper, Strandplevier, Grote Stern, Hop, enz.
En elke middag is er tijd om vanuit de vogelkijkhut op Monte Horizonte foto´s van weer andere soorten te maken met kans op Cirlgors, Boomklever, Boomkruiper, Draaihals, Iberische Groene Specht, Heggenmus, Rode Patrijs, Kleine Bonte Specht, Grote Bonte Specht, Goudvink, Grijze Gors, Boomleeuwerik, Europese Kanarie, Zwartkop, Kleine Zwartkop, Graszanger, Grauwe Gors, Groenling, Putter, Gaai, Kneu, Tapuit, Roodborsttapuit, Zwarte Spreeuw, Grote Gele Kwikstaart, Staartmees, Winterkoning etc.
Kortom, een vogelfotografie reis die veel kan opleveren.

Voorbeeldfoto´s gemaakt door uw vogelgids Bert Snijder:
Apparatuur: Canon 70D + Sigma 150 – 500 mm.

Programma
Het programma kan in overleg met de fotografen desgewenst gewijzigd worden.

Dag 1:
Aankomst op Monte Horizonte.
Dag 2: Verkenning van het terrein en fotograferen van vogels op het terrein van Monte Horizonte of vanuit de vogelhut op het terrein.
Dag 3:
Wij vertrekken 2 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker gezamelijk de observatietenten op te zetten. Deze dag gaan wij voor de Grote Trappen en Kraanvogels. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.
Dag 4:
Wij vertrekken 1,5 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker plaats te nemen in de reeds geplaatste observatietenten bij de lagune van Santo André. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.
Dag 5:
Wij vertrekken 1 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn. Deze dag is een vogelexcursie op de steppen waarbij wij ons richten op de Rode Wouw, Kalanderleeuwerik, Hop, Blauwe Kiekendief, Kuifleeuwerik, Grauwe Gors, Grijze Wouw, Iberische Klapekster, Steenuil, Spaanse Keizerarend, Steenarend, Theklaleeuwerik, Koereiger maar natuurlijk gaan wij ook voor de Kraanvogels, Grote Trappen, Kleine Trappen en Zwartbuikzandhoenders en wat er verder op ons pad komt.
Dag 6:
Wij vertrekken 1,5 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker plaats te nemen in de reeds geplaatste observatietenten bij de lagune van Santo André. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.

Dag 7:
Wij vertrekken 2 uur vóór zonsopkomst om op tijd op de locatie te zijn en om in het donker gezamelijk de observatietenten op te zetten. Deze dag gaan wij voor de Zwartbuikzanhoeders en Kleine Trappen. Wij zijn ´s middags om 13.30 uur weer terug waarna u na de lunch gebruik kunt maken van de vogelhut op Monte Horizonte of andere activiteiten kunt doen.
Dag 8:
Einde vogelfotografie reis. Vertrek of een eventueel langer verblijf op Monte Horizonte

Accomodatie
Monte Horizonte is een kleinschalig eco vakantiepark van 6 vakantiehuizen dat in 2008 gebouwd is op 20 hectare midden in de natuur met vogelhut, zwembad, terras en wifi bij de receptie. De stroomvoorziening is volledig op zonne- en windenergie.

 • Kleinschalig
 • Privacy en ruimte
 • Nederlandstalige gastheer (vogelgids) en gastvrouw
 • Verwarming door middel van houtkachels

Aantal personen

Onze vogelfotografie reizen hebben een bezetting van minimaal 2 fotografen en maximaal 3 fotografen. De vogelgids gaat altijd mee en is de derde of vierde persoon.
De observatietenten zijn voor max. 2 personen, dus maximaal 2 observatietenten.

U kunt zelf kiezen of u de reis met of zonder maaltijden wilt boeken, hieronder staan de twee mogelijkheden:

Prijs Inclusief maaltijden
€ 1.100 per persoon bij 3 fotografen.
€ 1.300 per persoon bij 2 fotografen.

Prijs verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.
Inclusief:
  • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
  • Ontbijt en avondeten (brood). U ontvangt van ons een bestellijst waarop u uw boodschappen kan aangeven. Wij verzorgen de boodschappen die in uw vakantiehuis worden neergezet. U dient zelf uw ontbijt en avondeten klaar te maken
  • De warme middagmaaltijd wordt genuttigd in een Portugees restaurant op 5 km. afstand van Monte Horizonte elke middag rond 13.30 uur.
  • Observatietententen en stoeltjes
  • Vervoer naar en van de vogellokaties door de vogelgids met zijn terreinwagen
  • Deskundige fotograferende gids ter plaatse
  • WA- en ongevallen verzekeringen tijdens de workshops
Prijs Exclusief maaltijden
€ 950 per persoon bij 3 fotografen.
€ 1.200 per persoon bij 2 fotografen.

Prijs verlenging voor alleen het huis: € 70 per nacht.
Inclusief:

  • Logies in een volledig ingericht vakantiehuis.
  • Observatietententen en stoeltjes
  • Vervoer naar en van de vogellokaties door de vogelgids met zijn terreinwagen
  • Deskundige fotograferende gids ter plaatse
  • WA- en ongevallen verzekeringen tijdens de workshops

Exclusief:

 • Vlucht naar Portugal (Lissabon of Faro)
 • Huurauto
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Noodzakelijke middelen:

 • Waterdichte schoenen of laarzen
 • Warme kleding
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on StumbleUponPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vogelreis en Vogelvakantie