fbpx
Vogels in de Alentejo

Nieuwsbrief nr. 22 van Vogels in Portugal

Nieuwsbrief nr. 22 van Vogels in Portugal.

Hierbij de tweeënentwintigste nieuwsbrief van Vogels in Portugal met onze Kerstwens en nieuws over onze website.

Ditmaal een korte nieuwsbrief maar wij wilden jullie onze kerstwens natuurlijk niet onthouden.

Kerstwens 2018

Vogeltrek:

Zoals al ik in eerdere nieuwsbrieven al schreef was het een raar jaar voor wat betreft de vogeltrek. Het heeft heel lang geduurd maar alle soorten vogels zijn nu eindelijk aanwezig en vooral mijn favoriet de Pijlstaart heb ik weer mogen zien. Ik ben benieuwd of deze zeer verlate vogeltrek éénmalig was vanwege het uitzonderlijke mooie weer in Noord-Europa of dat we nu toch al symptomen zien van klimaatverandering. Ongetwijfeld weten we volgend jaar meer.

Websites:

Vanwege de verlate vogeltrek had ik tijd over en heb ik de afgelopen maanden heel veel tijd besteedt aan het ombouwen van mijn websites. Sommige waren al meer 10 jaar oud en het was dus de hoogste tijd voor een nieuw jasje en meer functionaliteiten. Ik zou het zeer waarderen als jullie eens willen kijken op https://vogelsportugal.nl en https://montehorizonte.nl om jullie mening te horen. Ik weet dat bijvooreeld de pagina https://vogelsportugal.nl/vogels/ er, afhankelijk van de internetsnelheid die je hebt, lang over kan doen om te laden maar dit komt omdat er meer dan 200 foto´s geladen moeten worden en ik toch een volledig overzicht op één enkele pagina wilde hebben.

Ook heb ik een nieuwe introductie pagina gemaakt wat volgens mij onze werkzaamheden en jullie mogelijkheden voor een vogelvakantie beter beschrijft: https://vogelsportugal.nl/introductie/

En omdat ik er lang mee bezig ben geweest kan het haast niet anders dat er wel ergens fouten staan, als jullie die zien dan hoor ik het heel graag zodat ik het kan aanpassen.

Vogellijsten:

Ik heb ook weer een aantal vogellijsten geplaatst van klanten die het afgelopen jaar bij ons de vogelreis hebben geboekt en wat altijd een goed beeld geeft van wat er in welke periode te zien is. Er volgen binnenkort nog een paar lijsten maar de al geplaatste lijsten zijn op de volgende links te zien:

https://vogelsportugal.nl/portugal-vogellijst-vogelreis-zundertse-vogel-en-natuurwerkgroep-13-tot-21-april-2018-alentejo/

https://vogelsportugal.nl/vogellijst-vogelreis-marlieke-en-rob-van-28-april_tot-5-mei-2018-alentejo-portugal/

https://vogelsportugal.nl/vogellijst-vogelreis-guido-en-karien-van-4-tot-11-juni-2018-alentejo-portugal/

Oehoe´s:

Het was op 3 november toen ik ´s ochtends om 06.00 uur opeens 2 Oehoe´s bij ons op het terrein hoorde roepen. Ik ben er buiten lekker voor gaan zitten en heb een half uur van hun geluid mogen genieten. Om 06.30 uur hielden zij op met roepen maar om 08.30 uur was ik weer even buiten en heb toe 1 Oehoe een klein stukje weg zien vliegen.

Dagenlang heb ik daarna geluisterd in de hoop ze weer te horen maar helaas, zij zijn niet meer teruggeweest. Maar ach, als je dan zoals vanochtend naar buiten loopt en ziet de opkomende zon en het hoort geluid van de Iberische Groene Specht, de Grote Bonte Specht en de Draaihals, tja, dan is mijn dag alweer goed.

2019:

2018 was weer een geweldig maar wel apart vogeljaar hier in de Alentejo regio van Portugal, ik heb weer een hele boel leuke mensen ontmoet en de volgende nieuwe klanten komen alweer over 2 weken. Ik heb er heel veel zin in en hoop natuurlijk weer op hele bijzondere waarnemingen.

Dit was dan de tweeëntwintigste nieuwsbrief, ik hoop dat je het leuk vond.

Met vriendelijke groet,

Bert

P.s. Onze vorige nieuwsbrieven zijn te zien op: https://vogelsportugal.nl/blog/

Facebook

Om u af te melden klik hier, om uw aanmelding te wijzigen klik hier.

0 0 stemmen
Artikel waardering

About Bert

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 22 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was. Met onze dochter Eline, nu 14 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen en een zwembad. Maar de hoofdactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je de kans geeft om zeldzame vogels te zien.Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een schone oceaan.Nu weet u waarom we besloten om te gaan.

WebSite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x