fbpx
Vogels in de Alentejo

Nieuwsbrief nr. 25 van Vogels in Portugal.

Hierbij de vijfentwintigste nieuwsbrief van Vogels in Portugal met een aantal foto´s gemaakt vanuit de vogelhut BSP1 op ons terrein van Monte Horizonte.

Maar om te beginnen wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig, vogelrijk nieuwjaar.

Bij de vorige nieuwsbrief was er blijkbaar iets niet goed gegaan waardoor een aantal van de leden van deze nieuwsbrief de foto´s niet konden zien omdat deze zogenaamd waren “gehotlinked”. Dit bleek aan een beveiligingsinstelling op mijn website te liggen die heel erg goed beveiligd is. Na wat aanpassingen zou dat probleem nu verholpen moeten zijn en is ook de vorige nieuwsbrief met alle foto´s te zien. Maar laat het A.U.B. weten als jullie ergens problemen ondervinden met het lezen en/of zien van de foto´s in de nieuwsbrieven.

Vogelhut BSP1:

Het spannende van een vogelhut, vind ik, is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Heb je een goede dag? Komen er veel vogels? Komen er bijzondere vogels?

Soms heb je dagen dat het erg tegenvalt, andere dagen zijn daarentegen weer heel bijzonder. Maar hoe je het ook went of keert, de spanning blijft altijd.

Op 29 november had ik de vogelhut verhuurd aan 2 Belgische dames. Nu viel die dag nogal tegen qua soorten aantallen maar tot hun grote vreugde kwam er een IJsvogel voor de hut die anderhalf uur is gebleven. Zij hebben werkelijk schitterende foto´s kunnen maken waarvan er een paar door hun op mijn Facebook zijn geplaatst: https://www.facebook.com/VogelsinPortugal

Zelf ben ik op 7 december maar weer eens een paar uurtjes gaan kijken en er is eigenlijk altijd wel weer wat leuks dat voorbijkomt. Hieronder de soorten die ik kon fotograferen maar daarnaast zag ik ook nog: Graszanger, Tjiftjaf, Grote Bonte Specht, Merel, Winterkoning, Kleine Zwartkop, Kneu, Vink, Pimpelmees, Koolmees, Raaf, Buizerd, Groenling en dan zit je in totaal toch alweer op 22 soorten.

Cirlgors:

De Cirlgors is een vaste bezoeker en ze komen al weer mooi op kleur.

Cirgors Vogels Portugal

Cirlgors Vogels Portugal

Europese Kanarie:

Ook de Europese kanarie is regelmatig te zien bij de hut en ook deze soort komt al aardig op kleur.

Europese Kanarie Vogels Portugal

Putter:

Putters blijven altijd leuk maar zijn toch lastig om te fotograferen. Meestal heb ik er ergens een takje voor maar dit keer gelukkig niet.

Putter Vogels Portugal

Roodborst:

De Roodborst is van oudher een echte wintergast, echter, de afgelopen 3 jaar hebben zij bij ons op het terrein gebroedt.

Roodborst Vogels Portugal

Heggenmus:

De Heggenmus is ook een typische wintergast bij ons in Portugal.

Heggenmus Vogels Portugal

Gaai:

De Gaai is een hele schuwe vogel maar deze bleef gelukkig lang genoeg zitten.

Gaai Vogels Portugal

Zwartkop:

De Zwartkop blijft altijd weer leuk met zijn zwarte petje. Het vrouwtje is natuurlijk ook heel mooi met haar bruine petje.

Zwartkop Vogels Portugal

Boomklever:

De Boomklever is de baas bij de vogelhut en jaagt alle andere vogels weg, als ze tenminste niet te groot zijn.

Boomklever Vogels Portugal

Zanglijster:

De Zanglijster is een echte wintergast die ik maar zelden zie en ik had er hier in Portugal nog geen goede foto van kunnen maken dus dat maakte mijn dag weer helemaal goed.

Zanglijster Vogels Portugal

Dit was dan de vijfentwintigste nieuwsbrief, ik hoop dat je het leuk vond.

Met vriendelijke groet,

Bert

P.s. Onze vorige nieuwsbrieven zijn te zien op: https://vogelsportugal.nl/blog/

0 0 stemmen
Artikel waardering

About Bert

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 22 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was. Met onze dochter Eline, nu 14 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen en een zwembad. Maar de hoofdactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je de kans geeft om zeldzame vogels te zien.Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een schone oceaan.Nu weet u waarom we besloten om te gaan.

WebSite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x