fbpx
Vogels in de Alentejo

Portugal Winter 2019 Vogels Kijken vanuit schuiltentjes Lagoa de Santo André

Voor mij is de winterperiode in Portugal één van de beste periodes om vogels te kijken. Ook de schuilhutten werken dan prima.

Zoals wellicht bekend staat Vogelkijkhut BSP 2 in het volledig beschermde gebied van de Lagoa de Santo André maar omdat het waterniveau in de lagune nog wat laag staat heb ik toestemming gekregen om 2 schuiltentjes voor ieder 2 personen aan de rand van het water neer te zetten. Deze heb ik gisteren geplaatst en zij staan op een bijzonder mooie lokatie. Tot halverwege maart kan ik, en natuurijk mijn klanten, daar gebruik van maken en ik hoop wederom op prachtige waarnemingen met de nadruk op de volgende soorten:

Zware Ibis
Visarend
Purperkoet
Waterral
Pijlstaart
Witoogeend
Knobbelmeerkoet
Bruine Kiekendief
Waterpieper
Sint-Helenafazantje
Zwarte Spreeuw
Griel
Iberische Klapekster
Lepelaar
Flamingo
Kleine Zilverreiger
Koereiger
Reuzenstern

Er is natuurlijk veel meer te zien maar de hieroven vermelde soorten lijken mij voor Nederlanders en Belgen het meest interessante.

Schuiltenten Lagune Portugal
Schuiltenten Lagune Portugal

Veel plezier bij het vogels kijken,

Bert

0 0 stemmen
Artikel waardering

About Bert

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 22 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was. Met onze dochter Eline, nu 14 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen en een zwembad. Maar de hoofdactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je de kans geeft om zeldzame vogels te zien.Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een schone oceaan.Nu weet u waarom we besloten om te gaan.

WebSite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x