fbpx
Vogel Nieuws

Nieuwsbrief nº 1 van Vogels in Portugal.

Nieuwsbrief nº 1 van Vogels in Portugal.

Hierbij de eerste nieuwsbrief van Vogels in Portugal. Reacties zijn van harte welkom. En laat ons vooral weten wat voor nieuws jullie het liefste willen ontvangen.

De laatste jaren hebben wij veel geleerd en de ontwikkelingen gaan door. Op dit moment is de nieuwe vogelkijkhut van ons op Monte Horizonte functioneel inclusief voederplaats en waterdrinkplaats. De waterpoel vóór de hut moet ik nu bijna dagelijks bijvullen met water want de verdamping is hoog. Het is nu al wel duidelijk dat de vogelhut heel goed werkt in de periode mei tot en met oktober. Dit komt omdat er voor de vogels weinig water in de omgeving is en dus komen zij volop drinken bij de vogelhut.

De nieuwe Vogelkijkhut!

De nieuwe vogelhut heeft al een paar leuke verassingen opgeleverd. Moeilijke soorten als de Bergfluiter, Iberische Groene Specht, Kleine Bonte Specht en Grote Lijster komen drinken en leveren leuke foto´s op. Maar alleen het zien van deze vogelsoorten is al een feest op zich.

Hieronder een lijst van 26 soorten vogels die ik op 9 augustus in 3 uur tijd heb mogen zien:

Bijeneter, Boomklever, Boomleeuwerik, Cirlgors, Europese Kanarie, Gaai, Gekraagde Roodstaart, Graszanger, Grijze Gors, Grote Bonte Specht, Huismus, Iberische Tjiftjaf, Kleine Zwartkop, Koolmees, Kuifmees, Merel, Nachtegaal, Orpheusspotvogel, Pimpelmees, Putter, Rode Patrijs, Roodborsttapuit, Vink, Westelijke Baardgrasmus, Winterkoning en Zwartkop.

Westelijke Baardgrasmus:

De Westelijke Baardgrasmusis een vogelsoort zie je maar heel weinig ziet en springt normaal steeds door de struiken heen wat een goede waarneming bijna onmogelijk maakt. Dankzij de nieuwe hut heb ik deze foto kunnen maken net nadat deze vogel een bad had genomen.

Iberische Groen Specht:

De Iberische Groene Specht is een lastige soort om goed te fotograferen maar nu is het dan dankzij de hut eindelijk gelukt.

Roodborsttapuit:

En ook de water drinktafel begint te werken wat mooie opnames met spiegeling kan opleveren.

En ook de water drinktafel begint te werken wat mooie opnames met spiegeling kan opleveren.

Winterkoning:

Dit was de eerste keer dat ik een badderende Winterkoning kon fotograferen.

Dit was de eerste keer dat ik een badderende Winterkoning kon fotograferen.

Grote Lijster:

Nog zo´n moeilijke soort om van dichtbij te zien en/of te fotograferen. Ik probeer al een paar jaar de Grote Lijster op de foto te krijgen en dan opeens zit hij vlak voor je, wat een belevenis.

Dit was dan de eerste nieuwsbrief, ik hoop dat je het leuk vond.

Met vriendelijke groet,

Bert

Facebook

Om u af te melden klik hier, om uw aanmelding te wijzigen klik hier.

0 0 stemmen
Artikel waardering

About Bert

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 22 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was. Met onze dochter Eline, nu 14 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen en een zwembad. Maar de hoofdactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je de kans geeft om zeldzame vogels te zien.Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een schone oceaan.Nu weet u waarom we besloten om te gaan.

WebSite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x