fbpx
Vogels in de Alentejo

Nieuwsbrief nº 5 van Vogels in Portugal.

Hierbij de vijfde nieuwsbrief van Vogels in Portugal. Een Kraanvogels special.

De Kraanvogel:

Op de één of andere manier hebben Kraanvogels iets speciaals. Of het nu de lengte is (tot 1,99 m.), de schuwheid of hun geluid, ik weet het niet precies, maar waarschijnlijk de combinatie van deze drie. Wat ik wel weet is dat elke keer als ik de Kraanvogels aan hoor komen vliegen er iets met me gebeurt. En als ze dan ook nog laag over komen vliegen of dichtbij landen dan is het helemaal feest.

Deze winter wilde ik toch echt eens proberen om betere foto´s van deze voor mij bijzondere soort te maken maar dat valt nog niet mee vanwege hun schuwheid. En de winter zelf hielp ook niet echt mee. Doordat het veel te warm bleef in Noord-Europa waren de Kraanvogels, maar ook andere soorten zoals vele eendensoorten, erg laat. Normaal komen de eerste Kraanvogels begin november hier aan om te overwinteren maar deze winter was het pas eind november toen ik de eersten zag. En dit waren dan ook nog eens doortrekkers die naar Afrika gingen en zij waren binnen een week weer verdwenen. Pas eind december kwamen “onze” Kraanvogels in grote getale binnen om te overwinteren en momenteel zitten er weer een paar duizend gelukkig.

De Kraanvogels blijven normaal gesproken nog tot eind februari dus voor wie het wil meemaken………..

Hieronder een aantal foto´s die ik de afgelopen weken heb kunnen maken.

Voor mooie plaatjes hoop je altijd op speciale momenten zoals hieronder als de Kraanvogels langs komen vliegen net als de zon op is.

En natuurlijk is het prachtig als je er dichtbij kunt komen.

Meer foto´s en een filmpje van Kraanvogels op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/kraanvogel/

Dit was dan de vijfde nieuwsbrief, ik hoop dat je het leuk vond.

Met vriendelijke groet,

Bert

P.s. Onze vorige nieuwsbrieven zijn te zien op: https://vogelsportugal.nl/blog/

Facebook

Om u af te melden klik hier, om uw aanmelding te wijzigen klik hier.

0 0 stemmen
Artikel waardering

About Bert

Wij, Marianne en Bert Snijder, zijn een Nederlands gezin dat 22 jaar geleden naar Portugal migreerde en de ratrace achterliet die al in Nederland gaande was. Met onze dochter Eline, nu 14 jaar oud, runnen we ons plattelandstoerisme Monte Horizonte met 6 privé-huizen en een zwembad. Maar de hoofdactiviteit van de laatste jaren is vogelen. Als een volledig geautoriseerde vogelgids kan ik, Bert, naar plaatsen gaan waar je normaal niet kunt of mag komen, wat je de kans geeft om zeldzame vogels te zien.Portugal, maar vooral de regio Alentejo, is een geweldige plek met weinig maar vriendelijke mensen, weinig criminaliteit, zeer goed eten en drinken, verlaten stranden, een mild klimaat met 300 zonnige dagen per jaar en een schone oceaan.Nu weet u waarom we besloten om te gaan.

WebSite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x