Vogels in de Alentejo

Nieuwsbrief nº 13 van Vogels in Portugal.

Hierbij de dertiende nieuwsbrief van Vogels in Portugal. Trekvogels deel 2. Hebben jullie onze aanbieding al gezien die loopt tot 10 december?

Last-Minute aanbieding van onze vogelreis en vogelfotografie reis:

Kom genieten van het normaal gesproken betere weer en de vele vogels die hier overwinteren zoals de Kraanvogels (vanaf begin november). Boek nu onze vogelreis van een week in de periode van 15 oktober tot 10 december en betaal slechts 650 euro voor 2 personen. Vraag naar onze prijzen voor meerdere personen. Meer informatie op: https://vogelsportugal.nl/dagprogramma-vogelreis-alentejo-portugal/

De reden van deze Last-Minute aanbieding is dat wij meer bekendheid willen geven aan het goede vogelen wat hier mogelijk is in de herst en winter.

Ik zit met smart te wachten op de Kraanvogels, die kunnen nu elk moment binnen komen en dat is altijd weer een belevenis. Maar eerst trekvogels deel 2.

Tapuit:

Tapuiten zien wij hier in het najaar heel veel, overal waar je kijkt lijkt het wel of ze er zitten. Zij komen hier aansterken, zoals vele trekvogels, om daarna door te vliegen naar Afrika. Het rare is dat ze blijkbaar alleemaal op dezelfde dag vertrekken terwijl ze druppelsgewijs binnen komen.

Meer foto´s en informatie op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/tapuit/

Paap:

Ik zeg eigenlijk nog steeds Paapje maar officiëel mag dat niet meer. Een trekvogel die wij hier niet zo heel veel zien maar die toch ook weer prachtig is.

Wil je deze foto zien klik dan op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/paapje/

Bonte Vliegenvanger:

Vliegenvangers zijn zo leuk, vooral dat gedrag van omhoog vliegen, vliegje pakken en weer op dezelfde plaats (meestal) landen. Hierbij de Bonte Vliegenvanger.

Meer foto´s en informatie van de Bonte Vliegenvanger staan op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/bonte-vliegenvanger/

Grauwe Vliegenvanger:

Meer foto´s en informatie van de Bonte Vliegenvanger staan op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/grauwe-vliegenvanger/

Bergfluiter:

Een vogeltje dat wij heel weinig zien, heel enkel heb je geluk en dan moet je er nog een foto van zien te maken. Ik leg het altijd maar uit dat een Bergfluiter eruit ziet als een witte Fitis.

Meer foto´s en informatie op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/bergfluiter/

Fitis:

Ter vergelijking dan nu de Fitis bij velen van jullie natuurlijk wel bekend. Toch een prachtig vogeltje. Vroeger zei men dat een Fitis bruine poten had en een Tjiftjaf zwarte poten. Maar tegenwoordig is de enige echte zekerheid het geluid om ze uit elkaar te kunnen houden.

Meer foto´s en informatie op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/fitis/

Watersnip:

De Watersnippen zijn momenteel met duizenden aanwezig en het valt niet altijd mee om er een goede foto van te maken. Meestal zitten zij verscholen in het hoge gras, riet of zoals hier in Portugal in de rijstvelden maar er zijn ook plaatsen waar je ze prachtig vrij kunt zien. De eerste foto is van een Watersnip in alarmhouding omdat er een roofvogel, in dit geval een Blauwe Kiekendief, overvloog. De tweede foto is van de “normale” houding.

Meer foto´s en informatie op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/watersnip/

Blauwborst:

Een Blauwborst zien is altijd weer heerlijk, die kleuren, dat gescharrel, het maakt mijn dag altijd weer goed.

Meer foto´s en informatie op de volgende link: https://vogelsportugal.nl/blauwborst/

Dit was dan de dertiende nieuwsbrief, ik hoop dat je het leuk vond.

Met vriendelijke groet,

Bert

P.s. Onze vorige nieuwsbrieven zijn te zien op: https://vogelsportugal.nl/blog/

Facebook

Om u af te melden klik hier, om uw aanmelding te wijzigen klik hier.

About Bert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.